top of page

ARTISTIEK LEIDER JAAP POSTMA

Jaap Postma (Alkmaar 1954) studeerde in 1984 af aan de Theaterschool HKU te Utrecht met een toneelbewerking en regie van '1984' van George Orwell. Jaap is in binnen- en buitenland werkzaam als toneelregisseur, -docent, -schrijver, trainer en coach. 

 

Hij heeft meer dan veertig toneelregies op zijn naam staan, zowel locatietheater als regulier lijsttoneel. Auteurs als Edward Albee:‘Zoo story’, ‘Who is afraid of Virginia Woolf’, ‘Dame Uit de Provincie’, Botho Strauss: ‘De Tijd en het Vertrek’,  Xavier Kroetz : ‘Stallerhof’ en Harold Pinter: ‘Bergtaal’ ,’ De Nieuwe Wereldorde’ en ‘Party Time’, Ionesco ‘ De Kale Zangeres’ behoren tot zijn favorieten. Daarnaast heeft Jaap bij theatergroep Drang diverse locatietheater regies verzorgd, waar onder ‘ADO/AJAX’ en ‘Nieuw Loevestein’ (Vredespaleis, Historisch Museum e.a.)

Jaap is ook freelance acteur bij o.m. Nationale Toneel, Dogtroep, TG Drang, Parade, Noorderzon geweest en is in vele speel- en bedrijfsfilms, commercials en tv-series te zien.

Hij is momenteel  regisseur, huisschrijver en artistiek leider bij Toneelgroep Blauwe Vogel, theater op locatie (voormalig Toneelgroep Nieuwe Metropool, opgericht in 2007). In november 2022 komt de nieuwe locatie voorstelling Alan Turing, the dreambooks, waarvan hij ook de tekst heeft geschreven.

 

 

bottom of page