top of page

CAST LUMUMBA 

Michiel Blankwaardt speelt Lumumba

Michiel Mwaka Blankwaardt is geboren op 12-02-1982 in Tanzania (Morogoro). In 2007 rondde hij na 4 jaar de acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht af. Sindsdien is hij een veelgevraagd acteur in het (Nederlandse) theater, film en televisielandschap.

Op televisie was hij onder meer bij ‘Flikken Maastricht’ en speelde Bamba in de serie ‘Familie Kruys’. Daarnaast speelde hij o.a. in de films ‘Alles is Familie’, ‘Het Geheim’ en ‘Kinshasa’ (korte film).

Michiel speelde bij veel verschillende theatergezelschappen waaronder Theatergroep Drang

'Nieuw Loevestein’, Theatergroep Het Vervolg ‘Biedermann en de brandstichters’, het Ro Theater ‘Woyzeck’ en hij speelt regelmatig bij Theatergezelschap BonteHond.

 

In 2018 speelde hij een prachtige rol in de voorstelling ‘Woiski vs. Woiski’ van Orkater en het Bijlmer Parktheater en werd Michiel door de jury van het Theater Festival genomineerd voor de Arlecchino (prijs voor meest indrukwekkende mannelijke bijdragende rol).

 

David Geysen speelt Boudewijn

 

David Geysen (Antwerpen 1975) is afgestudeerd aan de toneelacademie Maastricht in 2000. In 2000 wint hij de prijs voor beste debuut met ‘De kleine Johannes’ het theaterfestival in Oostende. Hij was van 1999 tot 2016 vast aan Toneelgroep de Appel verbonden. Hij was in verschillende voorstellingen als acteur te zien, waaronder 'Odysseus', 'Blik', 'De goede mens van Sezuan', 'De storm', 'Tuin van Holland' en 'Herakles', 'Zie de mens'.

 

Daarnaast regisseerde hij meerdere malen succesvol bij Toneelgroep De Appel, waaronder de afscheidsvoorstelling 'Hamlet', waarin hij de titelrol vertolkte.

In 2015 richt hij Dégradé op samen met Carl Beukman. Op dit moment speelt David in het Project 'Dante#1', de eerste van een trilogie gebaseerd op het werk van Dante Alighieri en is hij artistiek leider van de broedplaats voor multidisciplinaire podiumkunst Bureau Dégradé in Den Haag.

bottom of page