top of page

ARTISTIEK TEAM LUMUMBA

Wampe Elbers: vormgeving en kostuum

Wampe Elbers (1948, Surabaja, Indonesië) haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende kunsten in Den Haag en Rietveldacademie, Amsterdam genoten.

 

Zij was in de tachtiger jaren bij Theater Pssstt uit Den Haag verantwoordelijk voor de vormgeving en kostuums. Sinds 1996 is Wampe de vaste vormgever en costumière van meer dan veertig producties van (locatie) Theatergroep Drang, zoals van 'ADO/AJAX', 'de Vrouw van de Ambassadeur', 'Nieuw Loevestein' en meer recent bij het educatief  (locatie)theater gezelschap Drang de jongerenvoorstellingen ‘Rebel with a Cause’ , ‘The Future is Now' en 'BasicBeat' vormgegeven.

Henry van Niel: lichtontwerp

Henry van Niel (Voorburg 1956) heeft als opleiding MTS weg- en waterbouw, maar al vroeg raakte hij verslingerd aan het theater, eerst als amateur later als beroeps. Als autodidact heeft hij zijn "opleiding" genoten bij Jeugdtheater Pssstt in Den Haag, waar hij van 1984 tot 1987 verantwoordelijk was voor alle taken achter de schermen.

In 1987 kreeg hij de kans om bij zijn droom gezelschap Toneelgroep de Appel te gaan werken. Eerst als 2e inspiciënt, later als 1e inspiciënt en ten slotte als hoofd techniek. Dat heeft hij gedaan tot 2017, toen Toneelgroep de Appel werd opgeheven.

Momenteel is Henry werkzaam bij Stichting Diligentia-Pepijn als planner, assistent productionele werkzaamheden en facilitair bedrijf en senior technicus en is hij lichtontwerper bij het Shakespaere-theater  Diever.

 

bottom of page